Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Skal der hygges rundt om den levende ild? Der er intet mere dejligt end, at sidde med ungerne og falde i staver rundt om et knitrende bål. Hvis der skal skabes ægte hyggestund sammen med familien om bålet, så skal det fuldendes med noget god bålmad. Mad om bålet smager helt fantastisk, og så er det også både sjovt og super nemt, at lave. Og nemmere bliver det ikke, end en omgang lækker snobrød.

Lækkert brød bagt over bålet

Man behøver hverken ovn eller springform for, at kunne bage et super lækkert brød. Der er nemlig både super hurtig og nemt, at bage en lækker rulle med snobrød over bålet. Derudover er det utrolig sjovt for de små, at få mulighed for, at bage deres eget brød over den åbne ild. Find en nem snobrødsdej her, som du på forhånd kan bikse sammen i køkkenet, før i bevæger jer ud i naturen. Snobrøden kan sagtens holde sig i en plastikbøtte eller i glas, hvis den for eksempel skal med på camping eller sheltertur.

Så handler det bare om, at vikle dejen om en snittet pind og holde den over bålet, og så er der lækkert brød at snacke på. Det er lidt en kunst i sig selv, at bage et godt snobrød. Holder man for eksempel brødet for tæt på flammerne kan det blive forbrændt, men samtidig forblive råt indvendigt. Derfor kræver det lidt finesse og tålmodighed, men det er i sidste ende det hele værd.

Lad familien være kreativ med snobrød

Når først du har mestret kunsten, at bage et perfekt snobrød over bål, så er der ingen grænser for, hvordan den lækre snoede snack kan indtages. Hvis børnene for eksempel har en sød tand, så fungerer snobrødet fantastisk godt med familiens yndlings syltetøj eller chokolade. Du kan også være særlig kreativ med glasur eller anden form for sukkerholdig dyppelse.

Skal det være mere til den salte side, så kan en skive ost på det vame brød også være utrolig lækkert. Det fede ved snobrød er, at det kommer brandvarmt direkte fra ilden, så en skive ost i midten af brødet vil blive smeltet af varmen. Hvis familien er i det eksperimentelle hjørne, kan man forsøge sig med snobrødspizza. Her kan i for eksempel vikle skinke om dejen og supplere med en lækker tomatsovs og ost bagefter.

Det er en sjov aktivitet for hele familien, at eksperimentere lidt med forskellige nye snobrødsopskrifter. Ungerne vil med garanti synes det er et hit, at få lov til at lege mesterbager over bålet. Sørg altid for, at have en omgang snobrød med i rygsækken, når i rykker ud i det fri, så familien kan samles om en ægte hyggestund med lækker bålmad.