Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Min familie består af en mor og en far, samt 3 sønner. Vi er vokset op med at øl og vin det var noget man selv bryggere. Jeg kan aldrig huske mine forældre har købt noget af det. Det var meget forskellige hvad min far bryggede af, men når det kommer til vin, så var det typisk bær fra haven eller naturen. Det er en god måde at bruge naturen på. Når det kom til øl, så købte min far typisk nogle færdige øl som man kunne købe i forskellige butikker. Jeg kan stadigvæk smage hvordan det smagte. Det meste var meget godt, men der var også nogle gange hvor det ikke lige var min smag.

3 sønner brygger alle øl

Vi er som sagt 3 sønner og vi har alle 3 taget min fars hobby med os. Vi brygger alle 3 øl. Det hænger måske sammen med, at vi som barn hjalp min far så meget som muligt med hans brygning, og derfor er det også naturligt for os vi har taget det med os. Vi synes selv vi brygger meget bedre øl end min far. Tiden er dog også en anden i dag, og i dag brygger man ikke øl af færdige øl. I dag handler man hos en webshop som https://box2brew.dk/ der sælger alt til hjemmebrygning af øl. Det er i dag muligt at brygge helt fra bunden med malt, noget der ikke var at finde da min far bryggede øl. Dengang var der heller ikke youtube eller noget lignede, så det var ikke lige så let at finde ud af hvordan man gjorde. I dag finder man jo alt på nettet, så det er ikke så svært at finde den information omkring fremgangsmåde som det var den gang. 

Familie konkurrence i ølbrygning

I far fik en ret god idé til vores familie som han foreslog mig og mine brødre. Han foreslog at vi skulle holde et familiemesterskab. Det skulle foregå som en blindsmagning så ingen var klar over hvem der havde brygget øl. Det var en ret sjov idé som vi alle sammen var med på. Jeg fandt noget god inspiration på hjemmesiden https://brewlex.dk/ – Der finder man en god beskrivelse af de forskellige stilarter, så jeg var klar over hvad jeg skulle tilsætte til den øl. Det skulle være den samme øl stil, for ellers er det ikke muligt at sammenligne. Det giver meget god mening. Den store dag kom hvor vi alle sammen skulle smage. Min mor delte vores øl op i små glas, så sad vi ellers der og skulle være den som var bedst. Det var alle 3 fantastiske øl og vi havde en rigtig god dag. Det er ikke sidste gang vi har gjort det. Næste år skal jeg så bare vinde.