Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Det er virkelig vigtigt, at du laver korrekt febermåling på dit barn, ellers kan det ende helt galt. En slem sygdom kan hurtigt slå os omkuld og være farligt for de helt små. Derfor er det smart at komme i forkøbet og lave korrekt febermåling.

Som forældre skal du være opmærksom på flere ting, men man kan ofte glemme eksterne faktorer som at dit barn lige har været i bad, været udenfor og lege eller lige taget en lur på målingspunktet.

Det mest nøjagtige, er at måle dit barns temperatur ved hvilepuls.

Udstyr til febermåling af dit barn

Du har flere forskellige muligheder for at måle dit barns temperatur. Metoden der bruges hos de fleste læger, er ved hjælp af et rektal termometer. Dette er også den mest præcise metode, men kan være meget ubehageligt for den lille ny.

Derfor er det vigtigt at kigge ind i dine behov, skal den være 100% præcis? Ellers kan du vælge et pandetermometer i stedet for. Blandt andet har et Berrcom Infrarødt pandetermometer en nøjagtighed på ned til 0,3 grader.

Derfor er det et oplagt valg med næsten 100% nøjagtighed.

Hvis du oplever en høj feber, skal du selvfølgelig altid kontakte egen læge for at finde ud af hvad I kan gøre. Men hvis du hurtigt skal have en indikation om hvor dit barns feber ligger, så kan det kun anbefales at købe et pandetermometer.

Hvilket termometer skal du vælge til febermåling?

Der findes mange forskellige termometre derude, som har hver deres fordele og ulemper. Derfor kan det være svært at vælge. Ofte kan en pandetermometer test artikel ligesom denne, være behjælpelig i beslutningsprocessen.

De er tit lavet helt uvildigt med eksperter som går op i dit og mit helbred. Derfor er der rigtig meget spændende læsning du kan lære mere af, når det handler om febermåling.

Vær opmærksom på udendørs leg

En af de helt store syndere til feber og forkølelse er udendørsleg i efteråret og foråret. De små er hurtige til at smide overtøjet i forbindelse med at deres krop bliver varm.

Det er vigtigt at du gør det klart for dit barn, at de skal beholde deres overtøj på. Især hvis det blæser og er fugtigt, så kan de være en del køligere end de selv mærker.

Samtidig er det vigtigt at de har regntøj på, det går rigtig hurtigt hvis den lille først bliver gennemblødt i en dansk regnbyge – vi kender alle sammen hvor hurtigt det kan går herhjemme. En flyverdragt er et rigtigt godt supplement, hvis du vil være sikker på at de beholder tøjet på og holder sig varm.