Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Der er noget ved lavalamper, der bare skriger 70’er-nostalgi. Måske er det det det bløde, glødende lys. Måske er det den hypnotiske måde, hvorpå lavaen flyder op og ned. Eller måske er det bare fordi, de er så pokkers seje. Uanset hvad årsagen er, kan man ikke benægte, at lavalamper har en vis retro-appel.

 

Jeg blev først introduceret til lavalamper, da jeg var barn. Mine forældre havde en i vores stue, og jeg kunne bruge timer på at stirre på den, hypnotiseret af lavaens langsomme, rytmiske bevægelse. Jeg tiggede endda mine forældre om at købe en til mit soveværelse, men de sagde nej (sandsynligvis fordi de vidste, at jeg aldrig ville gå i seng, hvis jeg havde en lavalampe på mit værelse!)

 

Lige siden da har jeg altid ønsket mig min egen lavalampe. Så du kan forestille dig min begejstring, da jeg faldt over en online butik, der sælger dem! Jeg bestilte straks en, og jeg har haft glæde af den lige siden.

 

Lavalampens historie

Lavalamper blev opfundet i 1963 af den britiske ingeniør Edward Craven Walker. Han blev inspireret af et æggeur, der ved hjælp af varme fik væsken indeni til at stige og falde. Efter flere års eksperimentering fuldendte han endelig sit design og skabte den første lavalampe

 

De oprindelige lavalamper blev fremstillet med en klar plastikbase og en skruetop af metal. De indeholdt en lille mængde voks, som blev opvarmet af en glødepære. Når voksen smeltede, steg den op til toppen af lampen, hvor den afkøledes og derefter faldt ned igen, da tyngdekraften tog overhånd

 

Nutidens lavalamper er fremstillet af lidt andre materialer (især LED-pærer), men de fungerer stadig efter samme grundprincip som det oprindelige design. Og de er stadig lige så fascinerende som altid!

 

Hvorfor vi elsker lavalamper

Der er noget ved lavalamper, der bare gør folk glade. Måske er det deres retro-vibe eller deres beroligende effekt. Uanset hvad årsagen er, er det ikke til at benægte, at disse små lys har et øjeblik lige nu. Takket være websteder som Etsy og Amazon er det nemt at finde moderne versioner af det klassiske design, som f.eks. denne cool LED-version

 

Hvis du er på udkig efter en sjov måde at tilføje noget personlighed til dit rum, er en lavalampe helt sikkert værd at overveje! Tro mig, når du først ser det beroligende skær i virkeligheden, bliver du afhængig af det.