Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Står du i en situation, hvor du ønsker, at et eller flere af dine nære familiemedlemmer kan blive ført sammen, kan det være gavnligt og relevant at læse med her. Du kan nemlig få rådgivning om familiesammenføring her og få hjælp til at overskue hvilke muligheder, du og din familie har.

En hård og langsom proces

Familiesammenføring er ofte en hård proces at befinde sig midt i, fordi man ikke ved, hvorvidt man får afslag eller godkendelse. Det kan derfor være et stort psykisk pres og en tyngende sorg at bære rundt på. Derudover kan processen i de fleste tilfælde være langsommelig og trække ud. Med ventetid kommer også uvished. Det er derfor vigtigt at vide, hvor man står i forhold til at modtage rådgivning, bistand og anden støtte og hjælp.

Der kan eksempelvis være flere juridiske aspekter, du bør have for øje. Det kan være, der bør tillægges større vægt på visse faktorer end andre. Det kan være, at der er visse kriterier, der ikke opfyldes, men at de nemt kan realiseres, hvis blot man er klar over dem.

Der er flere regler og kriterier, der skal opfyldes, førend en sammenføring kan ske

Der er en lang række regler og kriterier, der skal opfyldes, hvis man skal gøre sig forhåbninger om en sammenføring af familien. Det er alt lige fra økonomiske krav, et krav om integration og tilknytning til det pågældende land samt uddannelsesmæssige kriterier i forhold til at have bestået x-antal fag på et niveau svarende til den danske folkeskole.

Det kan være svært at danne sig et overblik over de mange regler og krav. Det kan også være svært at vide, hvorvidt man overholder disse til punkt og prikke – og hvor man eventuelt har mangler. Er man først bekendt med disse mangler, er det også nemmere at forsøge at udbedre disse og på den måde højne chancerne for familiesammenføring.

Få råd og vejledning

Ved at søge professionelle råd samt vejledning får du alt den information, du behøver i processen. Det klæder dig godt og grundigt på, således du er velinformeret og har øget kendskab til processen og hvilke punkter og kriterier, der lægges størst vægt på.

Det kan være en sikkerhed i forhold til at vide, hvor man står, og hvad man selv kan gøre for at højne sine muligheder. Det kan ydermere være en hjælpende hånd i en svær tid i forhold til at forstå, hvad der sker og hvorfor visse valg træffes.