Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Ligger dit barn længe vågen om aftenen uden at kunne sove? Det er hårdt og frustrerende for både voksne og børn, men der er gode råd at hente i denne artikel.

Al forskning viser at børns søvn er altafgørende for deres trivsel i børnehave og skole. Men den manglende søvn, kan have rod i flere forskellige ting, som påvirker barnet. Så der er ikke blot et svar som kan forklare årsagen.

Men nye vaner kan bane vejen mod at dit barn opnår den vigtige drømmefyldte søvn.

Hvad gør jeg når mit barn ikke får sovet.

Du gør klogt i at tælle til ti og tage en dyb indånding når dit barn kalder på dig om aftenen. Det gælder nemlig om at bevare roen, og det er også på trods af, at du måske i dit indre tænker at dit barn blot vil irritere dig. Det kan være at der er en god grund til, at barnet har svært ved at falde i søvn. Det betyder måske, at det skal have hjælp og nogle redskaber der gør det let at sige farvel til dagens mange oplevelser og ligge i sin egen seng på afstand af mor eller far når det er sengetid.

Og jo der kan være mange undskyldninger, der kommer dig i møde, når dit barn kalder på dig og skal have vendt dynen, noget at drikke eller en ekstra historie, afhængig af hvilken alder dit barn har.  Men måske er det tid til at glemme dine frustrationer og begynd og handle.

Før aftensmaden eller inden sengetid.

Måske er løsningen at finde et fast passende tidspunkt dagligt til at gøre noget sammen, og her kan Yoga til børn og mindfulness være et godt redskab.

En artikel fra Stanford University School of Medicine, fortæller om at et studie, som viste at  yoga kan påvirke børns søvn positivt.

Børn, der lærte teknikker såsom dyb vejrtrækning og yoga, sov længere og bedre. Det gav dem en hel del hjælp til søvnen, når de gik i gang med mindfulness-teknikker, stræk- og åndedrætsøvelser. Og der viste sig at være gavnligt for alle typer af børn, også for de børn med særlige behov.

Undersøgelse viste at brugen af disse teknikker, kom til at få betydning for børnenes længde og kvalitet af søvnen. Det gav dem  for det første mere end en times ekstra søvn pr. nat.

Undersøgelsen gjorde brug af helt nye metoder til at måle hjerneaktivitet, og viste at mindfullnes-træning lærte børnene at slappe af og håndtere stress, ved at lærer dem om, at fokuserer deres opmærksomhed på nuet  Det andet der især var interessant var at Rem søvnen, som er vores drømmesøvn blev stærkt forbedret. For den del af søvnen har betydning for barnets neurologiske udvikling og her især i forhold til at kunne løse skoleopgaver og få styr på følelserne gennem dagen hvor der sket noget.

Egentlig havde undersøgelsen til formål at se om teknikkerne kunne styrke børn i udsatte familier, som vokser op i San Fransisco i et hård miljø under usikre økonomiske forhold og meget vold. Det viste sig at børn i denne gruppe, hvis tanker var var fyldt med mange problemer, vandt hele 74 minutter ekstra søvn hver nat, mens kontrolgruppen af børn fra en amerikanske gennemsnitsfamilie vandt 64 minutter ved brug af samme teknikker. Børnene der indgik i undersøgelsen, lærte om teknikerne to gange om ugen, og deres forsøg havde en varighed på to år. Træningen var bastet på at skabe fokus på barnets nutid, lære dem om dyb vejrtrækning og træne med yogabaserede bevægelser, men den egentlige gevinst viste sig at være søvn.

Teknikkerne med yoga og afslapning er tilgængelige, så måske er tidspunktet kommet til at I hjemme hos jer indfører nye rutiner før sengetid hvor I kan være sammen om, at sikre alle får en god nats søvn.