Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Få hele familien godt afsted om morgenen

Hverdagsmorgener kan være en udfordring for børnefamilier

Det er virkelig vigtigt at holde ordentligt styr på hjemmet, når man er en børnefamilie. Fx kan man have sæbeholder eller sæbeskål på en fast plads inde på badeværelset. Du kan købe en god og pæn sæbeskål i bambus inde på den grønne markedsplads, hvor du også kan købe en masse andre gode grønne ting til dit hjem.

Der er så mange ting, man skal holde styr på, når man lever i en børnefamilie, og mange forældre kæmper da også med at få trådene til at hænge sammen rent logistisk. Man kan virkelig hjælpe sig selv ved at sørge for at have overblik og skabe struktur i sit hjem og i sin hverdag.

Morgenbad eller aftenbad

Hvem i familien er morgenbadere, og hvem er aftenbadere? Som regel er det nok mor og far, som er morgenbadere, og børn og teenagere, som bader om aftenen. De voksne kan hurtigere lige tage et friskt bad. Måske står de voksne også op noget tid før børnene. Så er der tid og plads til, at de voksne kan gøre klar til morgenens rutiner, før børnene står op. Om aftenen er der mere ro til, at børnene kan gå i bad og tage sig tid til det.

Når familien skal gå til ro

Aftenen og en ny ro sænker sig over familien, eller er det ulvetime? På et tidspunkt lakker dagen mod enden, og det begynder at være tid for familien at gå til ro. Nogle skal før i seng end andre, og der kan være nogle kampe omkring det. Derfor er det godt at være bevidst om, hvordan hele familien fungerer og planlægge familiens rutiner og aktiviteter efter det.

Den bedste måde at gå til ro på er med tanken om, at de vigtigste af dagens gerninger og rutiner er blevet udført. Det er en tilfredsstillelse for både børn og voksne, at det, man normalt sætter sig for, også har fundet sted hos den enkelte og i familien som helhed. Så kan familien virkelig gå til ro uden at grue for den nye dag, der venter, men i stedet finde den nødvendige ro og hvile i det fælles hjem.

Når familien er ude

Ude godt, men hjemme bedst, eller hvordan? Ind imellem er det jo også rart at komme lidt ud og se noget af verden. Vores øjne har brug for at se noget anderledes fra tid til anden, men fordi man er ude, behøver man ikke nødvendigvis at gå på kompromis med struktur og overblik. Det skal blot gennemtænkes, med rum for det uforudsete, som kan ske ude såvel som i hjemmet. Måske kunne man lave sig en oversigt hjemmefra, som passer til turen og de nye omgivelser.