Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Dette indhold er sponsoreret

En kønsscanning er en scanning, som kun har et formål, nemlig at forsøge at afgøre kønnet på det foster, som ligger inde i livmoderen. Det er en spændende og mindeværdig scanning at finde ud af, om man venter sig en dreng eller en pige. Dog er scanninger med henblik på at afgøre barnets bøn ikke en del af de offentlige tilbud. Det betyder ikke, at man ikke kan få ens babys køn at vide, ved de scanninger som man skal til. Ønsker man en kønsscanning, så findes der flere private tilbud, som man kan benytte sig af. Der vil ved alle scanninger dog være en mulighed for at fosterets køn ikke kan afgøres, da det er for tidligt i forsterlivet til, at det kan ses, eller fordi barnet måske har lagt sig på en måde, som gør det besværligt at vurdere barnets kønsdele. Læs med her i artiklen for at lære meget mere om en kønsscanning.

Hvilke forhold skal være opfyldt, før man får en kønsscanning?

For at en kønsscanning kan foregå helt perfekt, og at man med god sikkerhed kan afgøre barnets køn, så er der nogle forhold, som man skal have opfyldt. En af disse forhold er, at fosteret skal være gammelt nok. Kønnet skal være tilstrækkeligt udviklet. Fosterets organer skal være normale. Derudover skal forholdene også være gode nok, hvilket vil sige at fosteret vender rigtigt. En kønsscanning kan laves på alle tidspunkter i graviditeten, dog skal kønnet være tilstrækkeligt udviklet. Kønsscanninger bliver derfor lavet fra uge 14. Laver man en kønsscanning allerede i uge 14 vil det kaldes for en tidlig kønsscanning, fordi det er en af de tidligste tidspunkter, hvor de ydre kønsdele er begyndt at kunne ses nogenlunde klart under en scanning.

Gode forhold for tidlig kønsscanning

Der er nogle enkelte forhold, som er med til at afgøre, om man får gode resultater ved en tidlig kønsscanning. En af disse forhold er, at navlestrengen ikke er placeret mellem benene på foster, da den vil ligge i vejen for et ordentligt billede. Derudover skal fosteret ligge, så man kan se kønnet. Yderligere så skal mængden af fostervand være god. Sidst men ikke mindst, så kan for store fedtdepoter på maven hos moderen være en udfordring, når det kommer til en kønsscanning. Det er nemlig langt fra tilfældet, at man altid kan se fosterets køn i den tidlige graviditet. Kønnet på drenge er oftere nemmere at kønsbestemme end piger. Hvis fosterets køn ikke med sikkerhed kan afgøres, så vil man skulle til endnu en kønsscanning, hvor barnet ligger anderledes eller er mere udviklet, så man kan afgøre barnets køn.