Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Livet i børnefamilien drøner derudaf med tusind kilometer i timen. Når den yngste vågner, trækker forældrene sig søvndrukne ud af sengen, og begynder den daglige rutine. Madpakker skal smøres, morgenmaden sættes frem, tænder skal børstes, overtøj skal trækkes på. Møllen er den samme hver dag, og alligevel er uforudsigeligheden i livet med små børn enorm. Hvem vil ikke have det aftalte tøj på og skriger nu på gulvet? Hvem kommer til at skubbe havregrynskålen på gulvet? Hvem får en finger i klemme i døren? Livet går stærkt, og det er kun naturligt som forælder at følge med. Men lige så naturligt det er at leve det travle børnefamilieliv, lige så naturligt er det også at have brug for en lille pause en gang imellem.

Du er ikke en dårlig mor

Der er mange meninger om, hvordan man bør være som forælder. Alle kan have holdninger om, hvor meget energi du bør have, hvad der bør være i madpakkerne, hvornår børnene skal puttes. Men alt dette er op til den enkelte forælder eller forældrepar at finde ud af. Selvom meningerne ofte deles, selv når man ikke har spurgt om det, er det vigtigt at stå fast på den opdragelse, man har valgt. Flere vil have holdninger til, at du er en dårlig mor, hvis man gør det ene og det andet. Men at have en fast tro på, at man gør det bedste for sit barn, er afgørende for ens trivsel i forældrerollen. Det er ikke unaturligt at have brug for en pause. Og det er vigtigt som mor eller far at italesætte dette. På den måde kan man finde en måde, hvor mors og fars pause er en del af den måde børnene opdrages på. Nogle kan finde hjælp i at have et sted i huset, hvor børnene skal lære, at mor eller far skal have ro, når de er der. Nogle gange har man ikke brug for mere end et kvarter. Et kvarter kan gøre underværker, når der er tryk på i alle andre vågne timer.

Tag et kvarter i din massagestol

Pauserne er vigtige. Forestil dig, at du investerede i en massagestol. Satte den i det fjerneste hjørne af huset. Og én gang om dagen havde du lov til at trække dig. Tage femten minutter. I ro. For dig selv. Mens din massagestol roligt løsner dagens spændingerne. Et kvarter i din massagestol betyder ikke, at du har brug for at være væk fra dine børn. Men din massagestol bliver et frirum, hvor du kan få lov til at få energi til at være den forælder, du gerne vil være. En massagestol bliver ikke undskyldningen, men i stedet en måde at sikre dig selv tid til at være alene. Tiden for dig selv i din massagestol er ikke en flugt. Tiden i din massagestol er selvpleje, så du får ro til at lade op, og fornyet energi.