Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Akrylfarver er vandbaseret maling, med en god bindeevne på mange materialer. Akrylmaling er desuden meget holdbart, og behøver sjældent lak.

Da akrylmaling er nemt at arbejde med, ofte billigt og let tilgængeligt, er det et populært valg hos mange hobby malere.

Akrylmaling kan købes både i enkelte tuber og i forskellige sæt – Det er så let at komme i gang med akrylmaling – der findes masser at dyre/billige og spændende værktøjer at supplere med, men fra start kræver det blot maling, papir/lærred, pensel og et glas med vand til at skylle penslen i. Måske også et forklæde og et underlag til bordet, hvis den udøvende kunstner ikke er så gammel 🙂 .. Så kan du altid gå på jagt efter ekstra spændende ting som staffelier, svampe, ekstra pensler osv, hvis du har lyst og vil udforske akrylmalingens muligheder yderligere.

Hurtig tørretid og forskellig konsistens

Akrylmaling er super nemt at arbejde med, blandt andet pga den hurtige tørretid, der gør det nemt at male lag på lag, følge fantasien og intuitionen, uden for meget tørre og ventetid.

Akrylmaling kan desuden blandes med vand for en tyndere farve, der giver samme effekt som vandfarver. Eller prøv at blande malingen med en gel eller pasta til farver, så bliver farven tykkere, og du kan arbejde med strukturer i dit malerprojekt, lidt som med oliefarver. Dette giver især mening på et hørlærred.

Alle regnbuens farver

Akrylmaling er nemt at arbejde med, og det er let at blande og skabe flere og mange farver, hvis blot du har grundfarverne; Rød, gul og blå. Med disse farver er det bare at gå i gang med at eksperimentere og blande alverdens farver. Prøv også at blande lidt hvid farve i, og skab dermed pastelfarver.

Især børn elsker at eksperimentere med at blande farver og med lidt hjælp (så det hele ikke bliver brunt), vil de få en lærerig og sjov oplevelse med at mixe farver – brug evt. hjemmelavet palet af pap eller lignende, eller en plastik palet.

Akrylmaling er vandbaseret og i EU er der meget skrappe regler for, hvad malingen må indeholde, så slå dig løs og mal bare med fingrene eller tæerne  – Hvis du har lyst  😉

Man kan også lave sjove hånd og fodaftryk med børnene. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lave med akrylmaling – Undgå dog at male på ting, der skal bruges til fødevarer.